onsdag 22 mars 2006

Vårsallad


I brist på vår ute så passar en vårsallad bra för att påminna om vad som är i antågande! Det här receptet är från Elle Mat & Vin 1/06, även bilden kommer därifrån (eftersom vi alltid hinner äta upp läckerheterna innan jag kommer på att jag ska fotografera!!)
Salladen passar som förrätt, bufférätt eller som tillbehör till tex kött eller kyckling. Har man ont om tid kan man hoppa över glaseringen av valnötterna och servera salladen utan att steka päronen, jag rekommenderar dock glaserade valnötter, det var supergott!

(4 pers)
200 g valnötter
1 dl florsocker
2 stora päron
smör till stekning
2 sorters sallad, tex mangoldskott, lollo rosso
200 g gorgonzola (eller vilken ost du själv gillar bäst)
1/2 dl Crema di balsamico limone
1 dl olivolja
salt och svartpeppar från kvarn

Koka valnötter 5 min, torka på hushållspapper, vänd nötterna i florsocker och lägg på bakplåtspapper i ugn 225 grader 5-10 minuter, de ska bli glansiga men inte brända. Stek päronklyftor i smör.
Fördela sallad på ett stort uppläggningsfat, smula över ost och strö på nötterna. Lägg sedan päronklyftorna på salladsbädden och ringla över balsamico och olja, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar