torsdag 25 augusti 2011

Kyckling på fredag?


Såg (på www.tasteline.se, där även bilden kommer ifrån) en enkel kycklingrätt som jag skulle kunna tänka mig imorgon fredag.

Kyckling med balsamicosirap och getost:

3 dl
4 st
1 påse
2 st
100 gram

Balsamicosirap
5 msk
0,5 st
2 msk

Tillagning

Familjetips! Getosten kan bytas ut mot en mild fetaost blandat med keso. Spenaten kan bytas ut mot vanlig sallad men smyga i lite spenat i alla fall för det är nyttigt.

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.

2. Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar.

3. Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.

4. Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron.

5. Placera en kycklingbit ovanpå och smula över getosten. Ringla över balsamicosirapen.


1 kommentar:

  1. Låter inte fel du, speciellt balsamicosirap är en riktig favorit hos mig <3

    SvaraRadera