tisdag 9 augusti 2011

Lite till.....





Vi har varit i Mora också och gottat oss. Var på Orsa Björnpark. Inte visste jag att björnar åt falukorv! Men jo det fick de. Falukorv, vindruvor, äpplen och apelsiner fick brunbjörnarna. Isbjörnarna fick lite mer bastant föda med köttben (helt koben typ!), fisk och annat. Men stackars isbjörnar....känns som att det inte riktigt är deras vanliga miljö.
Förutom björnar fanns också bla varg, järv, leoparder och tigrar. Jättekul att få komma så nära djuren. I andra djurparker får man se dem bakom glasruta, här var bara lite galler (dubbla galler).
På väg hem från Mora svängde vi in till Sågmyra och Lager 157 och de andra butikerna som ligger där. Fanns massor med kul att shoppa där. Åkte lite vidare till ett ställe som heter "Hönshuset" på gamla leksandsvägen. Jättemysigt! Pyttelitet litet krypin, ja ett gammalt hönshus och några få utvalda fina grejer, tex burkar som jag ju har någon konstig dragning till. Fanns i turkos bla..... Tyvärr tyvärr tog de inte kort! Så det blev inget shoppat. Butiken har inte öppet hela året utan bara ibland. Hoppas de har öppet nästa gång vi åker förbi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar