fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar!

Tack kära vänner för en jättefin midsommarafton! Vi håller på att skapa tradition! Vi står för sill & grill och ni fixar jordgubbstårta och fika. Detta är tredje året och tredje jordgubbstårtan. Ska bli spännande att se år för år vad det blir för jordgubbstårta. Lika spännande som att få reda på hur nobelmenyn ser ut.
Skål och bajs! eller....det lät ju kanske inte så trevligt men det var så det sas när vi skulle skulle skåla ;-).
Förvirrade trebarnsföräldrar orkade inte tänka själva så vi snodde Allt om Mats midsommarmeny så lunchen bestod av sill, färskpotatis, gräddfil & gräslök, randig kavring och potatismuffins med räkfyllning (räkfyllningen syns tyvärr inte på bild). Till Middag serverades grillad entrecote med kall chevresås (skulle egentligen varit blue cheese-sås) och en sallad på färskpotatis i en dressing (olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, honung, salt & peppar), nykokta rödbetor, rostade pecannötter (skulle varit valnötter), chevre (skulle vara ädelost) och knaperstekt bacon.
Till dessert serverades vännernas Jordgubbstårta, supergod, botten gjord av mandelmassa och citron (tror jag?) och citronfromage, toppad med jordgubbar.




1 kommentar:

  1. Tack själv, dunderkocken!
    Får se om vi får till en till träff i sommar, då blir det hallontårta, man kan ju inte ha midsommar jämt.
    Kram A

    SvaraRadera