Om någon skulle vilja testa så gör man så här:
Gulorna vispar man ihop med 3,3 dl mjölk, 1,8 dl vetemjöl, lite vaniljsocker, 1-2 msk strösocker, en nypa salt och lite smält smör. Blanda ner "gulsmeten" i "vitskummet" och stek på låg värme (så det inte bränns fort, pannkakan är ju tjock och ska bli genomstekt) tills den stelnat lite. Då kommer man till det svåra momentet! Vända pannkakan! Jag tar en tallrik som jag häller över pannkakan på, sen i med lite mer smör i pannan och tjoff i med pannkakan och stek andra sidan.
När den är klar delar man den i lagom stora munsbitar (eller heter det mumsbitar haha!) och lägg upp på fat, strö över florsocker. Egentligen ska man även ha i romdränkta russin men det är inte så barnvänligt och så skall det serveras med plommonkompott men det där gör man ju som man vill. Hos oss blev det strössel, sylt och grädde.
Mums! Schmaskigt!
Men gud så gott det ser ut :-) Är det där receptet för en tjock pannkaka? Hur många tror du att det räcker till?? Smarro!
SvaraRaderaOch du, lite socker dör de inte av ;-) Puss