torsdag 7 januari 2010

Januari 2010

Vad passar inte bättre än att inleda året genom att packa upp en finfin jättestor bit parmesanost som kommer direkt från Italien! Snälla pappa gav mig en bit i julas. Mums!








Gjorde en jättegod fisksoppa också i helgen, tyvärr så blir det ju inga bra bilder när man kommer på att man ska fota när man redan ätit upp hälften! Men lägger väl ut en bild ändå;-)
Receptet då....öh.....stek lite lök, vitlök, i med de grönsaker du har hemma, paprika, morötter och några potatisar blev det. Lite fänkålsfrön. Fiskbuljongtärning och lite hummerfond blev det, fräs allt några minuter, sen i med vitt vin, ta ett gott vin, inte passa på att blanda ner något som inte smakar bra för det blir inte bra då ju. Vatten, grädde och creme fraiche fick komma i också. Sedan lite örter, timjan, basilika och lite dill. Sen hade man en jättegod fisksoppa bara att servera med ett gott bröd. Som sagt bilden lämnar väl lite mer att önska, men jag intygar, soppan var god! Oj, glöm inte lägga i fisken på slutet förresten!!








Vi har fint utanför vardagsrumsfönstrena också! Jag föredrar att sitta inna och titta på den vackra skogen när det är minus 20 grader ute!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar