- Koka upp en burk CF basilika-tomat, fiskbuljongtärning, 2 dl vatten, sänk värmen och lägg ner laxbitar och broccolibitar. Servera med råris och sallad.
Tisdag: Grön ärtsoppa med varma smörgåsar ("Grön Grodsoppa" så äter L&L också)
- 500 g gröna ärtor kokas upp i 0,75 l vatten och en hönsbuljongtärning, låt koka ca 10 minuter. Mixa med handmixer och tillsätt några msk creme fraiche, salta och peppra, tillsätt ev mer vatten till önskad konsistens, värm lite till. Servera med varma smörgåsar gjorda på valfritt bröd med valfritt pålägg.
Onsdag: Kyckling med cous-cous eller bulgur, kall sås
- Marinera kycklingfiléer i lite olja, vitlök, soja och yttepytte sweetchilisås 30 min. Bryn filéerna i stekpanna och flytta över till ugnsform och låt gå klart i ugn. Koka couscous eller bulgur. Till den kalla såsen: Naturell yoghurt blandas med ketchup, paprikapulver, salt och peppar.
Torsdag: Pestojärpar med risoni-risotto
- Blanda nötfärs med ett ägg, några msk röd pesto, salt och peppar. Forma till järpar och stek gyllenbruna, ställ i i varm ugn. Koka risoni enligt anvisning, tillsätt riven parmesanost, lite olivolja och en skvätt grädde.
Resten av veckan får förbli oplanerad eftersom det är Valborg osv....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar