tisdag 15 mars 2011

Köttbullar med röd curry och spenat

Tisdagens middagstips från senaste Allt om mat var curryköttbullar med spenatsallad. Lite modifierat här eftersom jag inte hittade färska böngroddar.

500 g köttfärs
1 ägg
1/2 riven gul lök (la jag till på eget bevåg)
salt och peppar
ris i önskad mängd
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk röd currypasta
färsk babyspenat
böngroddar
salt & peppar

Riset kokas. Blanda köttfärs, lök och ägg, salta och peppra och rulla till ganska stora köttbullar. Stek på lagom värme i ca 4 minuter. Häll i grädde och låt koka lite. Smaksätt med röd curry. Jag tog ur hälften av köttbullarna och grädden och smaksatte med soja till barnen. Vågade inte prova om de gillade röd curry. Sallad av spenat och böngroddar.....men det fick bli bara spenat och gul paprika hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar